ORKEST

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

WIE ZIJN WIJ?

In ons orkest spelen gevorderde amateurmusici salonmuziek uit de jaren 1910-1950. Wij hebben een groot repertoire aan muziek: walsen, tango’s, foxtrots, polka’s en operette-potpourri’s. Het is muziek met een glimlach en muziek waar je best eens doorheen mag praten.

Ons orkest bestaat sinds 1997 en kan putten uit muziek afkomstig van orkesten die speelden op de schepen van de Holland America Lijn.

Met strijkers én blazers is het geen kamermuziek meer wat we spelen; eigenlijk is het salonorkest de voorloper van de big band – maar dan wel in het klein. 

Spoom is opgericht in 1997 en de naam Spoom hebben we geleend van het champagneachtige drankje met een bolletje ijs, dat bij maaltijden wordt geserveerd tussen de gangen door.

Spoom wil net zo sprankelen als dat drankje en aan zijn publiek een verfrissend stukje muziek bieden, aangenaam om naar te luisteren (én om te spelen). Spoom speelt op recepties en partijen, op dinerdansants en op koffie- en theeconcerten. Voor de bewoners van woonzorgcentra hebben wij een speciaal programma: “De Bonte Dinsdagavondtrein”. Voor veel bewoners een feest van herkenning.

Omdat wij, behalve voor de zang, geen geluidsversterking gebruiken, is onze muziek heel geschikt voor bijeenkomsten waarop mensen ook graag nog met elkaar een gesprek willen voeren. En voor gelegenheden waarbij men graag wil dansen, hebben wij een speciaal dansprogramma.

REPETITIES

 

 

Spoom repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur onder leiding van Roeland Robert.

 

Repetitieruimte:
Het Kruispunt
Brethouwerstraat 19
Dalfsen.

 

Gevorderde amateur-musici met belangstelling voor salonmuziek zijn van harte welkom. Bij twijfel: speel gewoon eens een avond met ons mee!

DE DIRIGENT

 

Roeland Robert is opgegroeid met muziek, heeft cello en orkestdirectie bij de conservatoria in Arnhem en Zwolle gestudeerd en heeft in die tijd heel veel salonmuziek gespeeld. 

Ook heeft hij jarenlang deel uitgemaakt van een fluitkwartet.

Hij noemt zichzelf een muzikale alleseter. En Spoom is gewoon zijn wekelijkse opkikkertje.

BEZETTING

Piano Herman Jansen
Zang Anton Teunissen
Viool Ada van Daalen             Annelies van Dooren
Elly Jansen
Marlies van Lent
Altviool Gee van Enst
Cello Herman Noordman             Rieks Voslamber
Contrabas Johan Pasman
Accordeon Tanja Breukelman
Altsax Ton van den Berg
Tenorsax Yvonne te Woerd
Klarinet Yvonne te Woerd
Trompet Vacature
Dwarsfluit Mirjam Hollak                     Linda Holsappel                    
Fagot Vacature
Gitaar Ruurd Feitsma
Baritonsax Walter Holweg

 

VACATURES

Wordt dit jouw stoel?

 

Wij zijn dringend op zoek naar violisten, maar ook zijn er in ons salonorkest plaatsen beschikbaar voor andere instrumenten!